Advertisement

BÖYLE YUFKA YAPIMI DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEDİNİZ 4 TANE YUFKAYI AYNI ANDA AÇIP PİŞİRİYORUZ | YUFKA TARİFİ

BÖYLE YUFKA YAPIMI DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEDİNİZ 4 TANE YUFKAYI AYNI ANDA AÇIP PİŞİRİYORUZ | YUFKA TARİFİ Yufka açmak çoğu zaman zor gelir herkese ama bu yufkayı açamayan yok en ben açamam diyen biri bile kolaylıkla açabilir 
4 tane yufkayı aynı anda açıp pişirmek gibi kolay bir yönteme sahip bu tarifim sizlerin de gözdesi olacak benden söylemesi
Hazırlamış olduğumuz bu yufkalarla çıtır çıtır bir börek yapabilir, gözleme yapabilir hatta katmer dahi yapabilirsiniz ve tabiki dilerseniz içerisine güzel bir kıymalı tavuklu ya da mantarlı harç hazırlayıp üzerine beşamel sos döküp börek bile yapabilirsiniz
Çok amaçlı bu yufka tarifim aşırı kolay hem de az malzemeli
Sizleri daha fazla bekletmiyorum ve hemen tarifin malzemelerine geçiyorum 
Kullanmış olduğum su bardağı ölçüsü:
250 ml
Malzemeler
2 su bardağı un
Yaklaşık yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağından biraz fazla su (suyu kontrollü eklemenizi tavsiye ederim unun kalitesi ve bardağınızın ölçüsü su miktarını etkiler )
Hamuru açmak için
Yeteri kadar un
Yeteri kadar sıvı yağ
.
.
.
Püf noktaları !!
• Hamuru toparladıktan sonra en az 3 dk boyunca tezgahta güzelce yoğurun.
• Buzdolabında 30 dk poşetin içerisinde dinlendirin.
• Hamurdan beze yaparken hepsinin eşit büyüklükte olduğuna dikkat edin.
• Beze yaptıktan sonra üzerini temiz bir bezle kapatın 30 dk boyunca dinlendirin.
• Süre sonunda merdane ile az un serperek çay tabağı büyüklüğünde açın.
• Yine üzerini kapatın ve 30 dk dinlendirin.
• Diğer yandan tavanızın büyüklüğüne göre 2 eşir yağlı kağıt kesin.
• Hazırlanan yağlı kağıdın üzerine hamuru alın üzerine az biraz sıvı yağ dökün un serpin tekrar üzerine hamur alın yine aynı şekilde yağ dökün ve un serpin toplamda 4 adet hamuru bu şekilde yağ ve un serperek üst üste koyun.
• En sonunda hazırlanan diğer yağlı kağıdı üzerine koyun ve merdane ile yavaş yavaş döne döne hamuru açın.
• Hepsinin eşit açıldığına dikkat edin ki bir tarafı pişerken diğer tarafı hamur kalmasın.
• Isıtılmış tavada yağlı kağıt ile beraber alın 30 saniye boyunca yufkayı pişirin ve diğer tarafını çevirin yine aynı şekilde 30 saniye pişirin ve yufkaları tavadan alın.
• İlk sıcağıyla beraber yufkayı hemen yaprak yaprak ayırın bu işlemi sıcakken yapın soğuyunca yufkalar birbirinden ayrılmaz.
• Ayrılan yufkaları hemen temiz bir bezin arasına alın ve kurumasın .
• Soğuduktan sonra dilerseniz katlayıp buzdolabı poşetine koyabilir buzluğa kaldırabilirsiniz dilerseniz hemen böreklerini yapıp tüketebilirsiniz 

AFİYET OLSUN 

Kanalıma abone olmak için:

Sosyal medya hesaplarım:
İnstagram:

Tam ölçü kalburabastı tarifim:

Makarna haşlamadan nasıl yapılır:

Bu turşum favoriniz olacak :

Nefis turşu tarifim :

10 dk’da hazır turşum:

2 kg salatalıktan 4 kilo turşu yapımı:

yufka yapımı evde,yufka yapımı tarifi,yufka yapımı video,yufka yapımı izle,köyde yufka yapımı,tavada yufka yapımı,yufka ile börek yapımı,yufka dan börek yapımı,yufka ekmek yapımı,el yapımı yufka,börek tarifi istiyorum,börek tarifi kolay,börek tarifi peynirli,börek tarifi patatesli,börek tarifi yufkadan,börek tarifi sodalı,börek tarifi el açması,börek tarifi nasıl yapılır,börek tarifi ardanın mutfağı,börek tarifi arda,

Post a Comment

0 Comments